fbpx

Ένας Digital Ninja με Work at Home

work at home remote covid digital marketing

Σε όποιο κομμάτι του Digital Marketing και αν δουλεύεις αυτές τις μέρες λογικά ζείς το απόλυτο work at home λόγω του Covid-19. Τις μέρες που η οικονομία γνωρίζει πρωτόγνωρο σοκ, το digital marketing συνεχίζει.

Ας κάνουμε ένα διάλλειμα από το hands-on digital marketing και ας δούμε αρχικά πως πρέπει και μπορούμε να δουλεύουμε πιο παραγωγικά, δημιουργικά και άνετα από το σπίτι.

Αρχικά μην ξεχάσεις να πλύνεις τα χέρια σου.

Work at home like a pro

Τήρησε την ρουτίνα σου

ΟΚ προφανώς και όταν δουλεύεις από το σπίτι μπορείς να κοιμηθείς λίγο παραπάνω, αλλά προσπάθησε να κρατήσεις την ρουτίνα σου. Βάλε ξυπνητήρι, φάε πρωϊνό, πλύσου, ντύσου και γενικά κάνε ότι κάνεις πριν πας στη δουλειά. Μπορεί να σε βοηθήσει το app Focus To-Do: Pomodoro Timer & To Do List

Φτιάξε το workplace σου

Οι περισσότεροι (όχι όλοι) δεν μπορούν να δουλέψουν σε χώρους του σπιτιού που έχουν συνδυάσει με την ψυχαγωγία ή την χαλάρωση. π.χ. στο σαλόνι. Φτιάξε το γραφείο σου όπως σε κάνει χαρούμενο να δουλεύεις.

Ενημέρωσε τους συγκάτοικους σου

Είτε πρόκειτε για την οικογένεια σου, σχέση σου είτε τους συγκατοίκους σου, θέσε κανόνες για να δουλέψεις αρμονικά μαζί τους. Ενημέρωσε πότε δουλεύεις, ποιος είναι ο χώρος σου, πότε θα κάνεις διάλειμμα ώστε να μην σε ενοχλούν και αποπροσανατολίζουν τις ώρες εργασίας.

Μην ξεχάσεις τους συναδέλφους σου

Slack, Teamwork, Skype, Messenger ότι και αν χρησιμοποιείτε στο γραφέιο βάλτω λίγο παραπάνω στη ζωή σου. Μη ξεχνάς να επικοινωνείς με τους συναδέλφους όπως θα επικοινωνούσες αν ήταν παραδίπλα. Θα σε βοηθήσει να κρατήσεις το engage, αλλά και να έχετε επαφή με το τι συμβαίνει στη δουλειά που κάνετε.

Δώσε την προσοχή σου στα video-calls

Εκτός του ότι είναι άσχημο κάποιος να μιλάει και εσύ να scrollάρεις ή να κάνεις multitasking, εφόσον έχεις ένα video-call δώσε την προσοχή σου στο συνομιλητή σου για να μη χαθεί το νόημα σε αυτό.

Προγραμμάτισε τα breaks σου

Τήρησε τα breaks/launch breaks που είχες στο γραφείο. Μην το παρακάνεις.

Παρήγγειλε Delivery

Σε καταλαβαίνω, το delivery στο γραφείο πάντα μου φαίνεται καλύτερο. Μιας και τα ντελίβερι θα συνεχίσουν να δουλεύουν ειδικά τώρα, ρίξτο στα Delivery Apps. Μπορείς να δοκιμάσεις και το Wolt για αλλαγή και να πάρεις και κουπονάκι 5€ (θα πάρω και εγώ μετά, δεν είναι ότι στο κρύβω κιόλας). σ.σ. το Wolt κάνει και παραδόσεις χωρίς επαφή πλέον.

Χρησιμοποίησε μια 2η οθόνη

Ξέρω ότι είναι δύσκολο μερικές φορές, αλλά η αλήθεια είναι ότι μια έξτρα οθόνη θα σε βοηθήσει να αυξήσεις την παραγωγικότητα σου έως 30%. Θα μπορούσε να είναι και ένα tablet με ανοιχτό το slack ή κάποιο task managment.

Βγες μέχρι το μπαλκόνι/παράθυρο

Μια μικρή αλλαγή σκηνικού μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας.

Προτίμησε τις on-line αγορές

Ακόμα και όταν το work-at-home σταματήσει, μην αγχωθείς να τρέχεις στα super markets. Ως άνθρωπος του digital κάνε το χρέος σου και προγραμμάτισε τα μη-επείγοντα ψώνια σου να έρθουν στο σπίτι χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο εσένα και άλλους.
Μπορείς να δοκιμάσεις τα On-Line Supermarkets e-Fresh, Kritikos-Easy, AB- Βασιλόπουλος, Care Market

Keep safe και σε περίπτωση που δεν νιώσεις καλά επικοινώνησε με το γιατρό σου. Δες αναλυτικές οδηγίες για τον covid-19 εδώ

Μοιράσου το

Audience & Performance Manager at 24Media

1 comment

Further reading

black friday 2022

Black Friday Audio Guide 1+2

Ένα μήνα σχεδόν από το Black Friday, Digital Jam & Grow-Digital σκάνε με επεισοδιάρα Audio Guide.  Είναι μια παραγωγή του Digital Jam μαζί με το...