fbpx

Taboola Ads: Τι παίζει με την φάση τους

Στο επεισόδιο 30 η φάση είναι Taboola Ads. Συζητάμε για το ιδιαίτερο Ad Channel, τις δυνατότητες του και τις ιδιοτροπίες του. Τι είναι η Taboola; Ποια τα θετικά του για να το χρησιμοποιήσει κάποιος στο digital strategy του;

Τι είναι η Taboola

Η Taboola είναι μια ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Παρέχει προϊόντα όπως τα “Around the Web” και ” Recommended For You ” στο κάτω μέρος πολλών ειδήσεων στο διαδίκτυο. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2007. Μέχρι το 2015, είχε συγκεντρώσει πάνω από 157 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση. Μετά από πολλαπλές εξαγορές, συμπεριλαμβανομένων των Commerce Sciences το 2017, η τρέχουσα αποτίμηση του Taboola υπολογίζεται σε 1-10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Οκτώβριο του 2019 η Taboola ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συγχωνευθεί με ανταγωνιστή της, Outbrain. Η οποία είναι και ένας από τους ανταγωνιστές της στο είδος της. Στο παρελθόν τόσο η Taboola όσο και η Outbrain έχουν σχολιαστεί αρνητικά για το γεγονός ότι ευδοκιμούσαν στην πλατφόρμα clickbait & fake-news. Από τότε έχουν γίνει πολλές κινήσεις από την πλατφόρμα για να μειωθεί το φαινόμενο.

Που εμφανίζονται τα Taboola Ads

Στο εξωτερικό, το taboola θα το βρείτε σε κάποια πολύ μεγάλα ειδησεογραφικά sites όπως το Business Insider, NBC, Bloomberg, FOX News, Weather Channel. Στην Ελλάδα το βλέπουμε σε ProtoThema.gr, Newsit.gr, Iefimerida.gr, Sportfm.gr, Meteo.gr , Newsbomb.gr, Sportdog.gr, Skai.gr κ.α.

Όπως λέμε και στο podcast , το Taboola είναι ιδαιίτερο μέσο διαφήμισης. Βασίζεται περισσότερο στο content. Το βλέπουν χρήστες που διαβάζουν ειδήσεις οπώτε αυτό από μόνο αλλάζει την προσέγγιση μας με το μέσο.

Μπορούμε να το χαρακτήρουμε ως ένα έξτρα μέσο για Awareness, Intent & Traffic στην Content Marketing στρατηγική μας, που ενισχύει τους σκοπούς των υπόλοιπων διαφημιστικών καναλιών.

✔ Τι είναι τα Taboola Ads;

Είναι διαφημίσεις υπό μορφή άρθρων που εμφανίζονται στο κάτω μέρος πραγματικών άρθρων από ειδησεογραφικά sites.

✔ Μπορώ να τρέξω Taboola Ads στην Ελλάδα;

Φυσικά, προϋποθέτει όμως να επικοινωνήσεις για να πάρεις πρόσβαση στη πλατφόρμα και συνήθως να δώσεις μια καταθέσεις προκαταβολικά ένα μέρος του διαφημιστικού budget.

✔ Μπορώ να κάνω Retargeting μέσω του Taboola;

Ναι μπορείς να τρέξεις retargeting/remarketing χρησιμοποιώντας το script του taboola Pixel

✔ Μπορώ να αποκλείσω συγκεκριμένους publishers στο Taboola;

Ναι υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις block

✔ Τι επιλογές geo target έχω στην Ελλάδα;

Μπορείς να στοχεύσεις τις διαφημίσεις σου, σε επίπεδο νομού (region) & χώρας (country)

✔ Τι επιλογές creative έχω στα Taboola Ads;

Μπορείς να δηλώσεις σε κάθε Taboola Ad: Link, τίτλο & εικόνα ή link, τίτλο & video.

Στο Digital Jam Podcast συζητάμε μικρά & μεγάλα θέματα σχετικά με το digital marketing, το PPC και τα social media κάθε εβδομάδα. Άκου το podcast σε Spotify, Apple ή Google Podcasts.

Γίνε συνδρομητής στο podcast για να μην χάνεις κάθε νέο επεισόδιο.

Ακολούθησε το Jam:
Facebook: @DigitalJam.gr
Linkedin: https://b.link/yuuhq
Instagram: @digitaljam

Μάθε περισσότερα για εμάς:
Dimitris Zacharakis: https://b.link/dzacha
Dimitris Kalaitzis: https://b.link/dkalaitz

Μοιράσου το
PodcastEpisode 30